8 روش اصولی حمل بار
هدف از آموزش اصول حمل بار در این مقاله، پیشگیری و کاهش آسیبهای شغلی و ارتقا سطح بهره وری در کلیه کارگاهها و حفاظت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور میباشد که حمل دستی بار و فرآیندهای مرتبط با آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در حمل بشکه با لیفتراک از نیروی شاخک لیفتراک استفاده می شود اما در حمل دستی باید به نکات مهمی توجه شود.
حمل دستی بار
به انتقال و حمل بار توسط دست یا دیگر بخشهای بدن که همراه با بالا بردن، پایین آوردن، کشیدن، هل دادن، نگه داشتن، چرخاندن بار و یا ترکیبی از موارد فوق باشد، در آیین نامه حمل دستی بار نامیده میشود.
بازنگری شرایط کاری در حمل دستی بار
جابجایی دستی وسایل با قراردادن کارگران تحت فشار جسمی (مانند اعمال نیروی زیاد، پوسچر نامناسب و حرکات تکراری) میتواند منجر به صدمات جسمی، اتلاف انرژی و زمان گردد. برای پیشگیری از این مشکلات، سازمان میتواند بطور مستقیم با بازنگری فرآیند کاری و اصلاح تناسب بین نیازمندیهای وظایف کاری و تواناییهای کارگران اقدام کند.
آموزش اصولی
آموزش به تنهایی یک اقدام یا راهکار ارگونومیکی نیست. بلکه آموزش را میتوان در کنار سایر تغییرات در محیط کار به کار گرفت. کارگران نیازمند آموزش و دستورالعملهای لازم برای کار با ابزارآلات، تجهیزات یا روشهای کار هستند تا از کسب مهارتهای لازم برای کار ایمن اطمینان حاصل نمایند. آموزش زمانی موثر است که فعالانه بوده و کارگران را بطور کامل درگیر کند.
همچنین می توان به راحتی از بشکه گیر فاطر استفاده کرد.
در ویدئو زیر 8 توصیه برای آموزش اصولی حمل بار به صورت دستی آمده است: